Hei,

Me usein miellämme innovaation uutuutena. Se on jokin uusi konsepti, joka muuttaa ihmisten elämiä. Totuus kuitenkin on, että parhaiten menestyvät innovaatiot ovat vain vanhojen asioiden uudelleenjärjestämistä. Vanhoja konsepteja uudistetaan uudella tavalla.

Tutkitusti menestyvimmät innovaattorit ovat henkilöitä jotka osaavat nähdä uusia yhteyksiä vanhoissa elementeissä. Näitä ihmisiä kutsutaan ”innovaatiomeklareiksi”. Tällaiset ihmiset esimerkiksi näkevät kameran ja puhelimen ja ymmärtävät että niiden yhdistäminen parantaisi heidän elintasoaan. Kuulostaa yksinkertaiselta, joten miksei kaikki ihmiset ole menestyviä innovaattoreita?

Innovaatiomeklareita yhdistää tapa jolla he analysoivat elämäänsä. Usein jokaisella meistä on ollut kontaktia näihin vanhoihin konsepteihin joista innovoidaan uutta, mutta innovaattorit pysähtyvät miettimään näitä konsepteja ja heidän omia tunnereaktioitaan niihin. Elämä on täynnä kokemuksia, ja innovaatiomeklarit muuttavat nämä kaikki kokemukset referenssipisteiksi. Lopputuloksena on valtava pankki josta ammentaa ideoita.

Innovaatioprosessissa on myös oleellista hyväksyä hetkellinen stressi. Tutkitusti suurimmat edistysaskeleet tapahtuvat lievän paineen alla. Tämä ”paniikki” ei saa lamaannuttaa, mutta se voi toimia motivaattorina ja luovan ajattelun pakottajana. Älä siis pakoile paineita, vaan käännä se voimavaraksi.

Sitten kun uusi konsepti alkaa hahmottua, ole kriittinen. Ihmiset usein sokeutuvat omille keksinnöilleen. Meidän pitäisi osata tarkastella ideoitamme kriittisesti eri näkökulmista, vaikka kuinka haluaisimme nauttia luomisen tuottamasta mielihyvästä. Tiimiympäristössä tämä onnistuu myös esimerkiksi vaihtamalla tiimin sisäisiä rooleja. Toinen pari silmiä voi tuoda uusia näkökulmia.

Oleellista onkin kokeilla ja epäonnistua niin kauan kunnes onnistuu. Lohduttavaa (vai masentavaa) onkin ettei innovaatio synny tyhjästä, vaan elementit ovat jo valmiiksi kätesi ulottuvilla.

T. Mari